Какво време ни очаква през новата седмица?

Какво време ни очаква през новата седмица?

През повечето дни от следващата седмица въздушната маса ще остане неустойчива. От понеделник до четвъртък ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно в понеделник и вторник следобед и в четвъртък следобед и вечерта ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, не са изключени и градушки, сочи прогнозата на НИМХ.

Вятърът ще сменя посоката си, ще е слаб, през деня до умерен. Ще остане топло, с максимални температури между 30 и 35 градуса, за кратко стойностите ще се понижават на местата с интензивен краткотраен дъжд.

В четвъртък вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще проникне по-свеж въздух. В петък ще е по-често облачно, отново с развитие и на купесто-дъждовна облачност, валежите ще са на повече места и по-значителни по количество. Минималните температури ще спаднат до 17 – 22 градуса, максималните до 24 – 29 градуса.

През почивните дни времето ще се стабилизира, ще бъде предимно слънчево, ще бъде и ветровито, но постепенно вятърът ще отслабва. Сутрините ще са прохладни, а дневните температури ще се повишават.

Вълнението на морето най-често ще е 2 бала, следобед 2-3 бала, от петък до неделя ще се увеличи и ще е 3 бала. Температурата на морската вода ще е от 26 до 28 градуса.

 

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *