Какво ще е времето до края на август?

Какво ще е времето до края на август?

Жегите продължават. Оранжеви и жълти кодове през следващите 15 дни ще са в сила за по-голямата част от България. Предупрежденията са за температури до около 39-40 градуса.

Очакват ни много слънчеви часове, но те ще се редуват с купести облаци, съобщават от НИМХ. Предимно над западната половина на България (на изолирани места) ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, а в Източна България – умерен, вятър от изток-югоизток.

И през следващите дни ни предстои предимно слънчево и горещо време. Ще се развива купеста облачност и само на отделни места ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици.

До края на месеца ще остане горещо, с температури над обичайните за тази част на годината. През новата седмица ще се увеличат дните с краткотрайни валежи и гръмотевици, но и тогава ще са само на отделни места.

За последната седмица на август отново очакванията са за много слънце и температури над 30-33 градуса. валежи се очакват единствено на планинските масиви. Месецът ще завърши със слънчево и сухо време, валежи са малко вероятни

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *