Какво следва за Спартак Варна и Локомотив Пловдив след оттеглянето на собствениците?

Какво следва за Спартак Варна и Локомотив Пловдив след оттеглянето на собствениците?

През миналата седмица двама от собствениците на клубове в Първа лига обявиха, че прекратяват финансирането на своите отбори. Става дума за Павлин Николов – Спартак Варна и Христо Крушарски – Локомотив Пловдив. Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов, даде интервю пред „Дарик радио“ и dsport, в което коментира ситуацията около двата тима.

„Съжалявам за това, което се случва в Локомотив Пловдив и Спартак Варна. Това с финансовите гаранции е много трудни и почти невъзможно осъществимо“, сподели Караиванов. „От една страна клубовете работят твърде малко със своите фенове. Глобите не са да се глоби просто клуба, а да бъде сръчкан, за ада работи с феновете. Другата страна на монетата, която бих напомнил на феновете на футбола е, че в България вече малко останаха отборите, които имат своите собственици.“

„Виждат какво се случва с отборите, които се издържат към Общините. Да се разчита само на това не е път за нормален футбол. Всеки собственик е достоен за уважение. Няма опасност Локомотив Пловдив и Спартак Варна да приключат участието си в efbet Лига“, увери Атанас Караиванов.

На 25 септември Христо Крушарски заяви, че спира да плаща заплати на футболистите На Локо Пловдив и смята да сложи точка на „този проект, в който вложих много пари, сили и нерви“. Ден по-късно собственикът на Спартак обяви, че прекратява финансирането на отбора след протестите на феновете срещу него и треньора.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *