Какви са плановете на ръководството на Ботев Пловдив за догодина? (ВИДЕО)

Какви са плановете на ръководството на Ботев Пловдив за догодина? (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Алексей Киричек говори за амбициите и плановете на клуба през идващата 2024 година. Той изброи най-важните приоритети пред отбора за догодина:

  • За клуба едно от най-важните направления е развитието на детско-юношеската школа и работата с децата. „Децата – това е бъдещето на Ботев, бъдещето на нашия клуб“, категоричен бе Киричек. Той уточни, че са направени големи инвестиции в академията и това ще продължи.
  • През изминалата година бе открито футболно училище, любителска академия за децата, които искат да играят футбол. Година по-късно 10 от тях са част от професионалната академия.
  • „Започнахме развитието на футбола за девойки. Вече имаме два отбора, които тренират и се състезават“, обясни още той.
  • В плановете е и развитието на стадиона. Той още се строи, но по план би трябвало козирката и фасадата да бъдат завършени до месец май. Клубът също планира да направи инвестиции, като т.нар. „скайбокс“, който е инвестиция на клуба. Такава е и системата за турникети, които вече са монтирани на стадиона. Предвижда се и грандиозно откриване на вече готовия стадион.
  • Планира се и откриването на музей на Ботев Пловдив.
  • Ще продължи развитието и на т.нар. Matchday Experience, който ще бъде допълнен с още дейности, чрез които феновете да почувстват тръпката от предстояшите срещи. „Ние се надяваме, че стадионът ще бъде наш дом не само в дните, когато има мачове, но и в останалите дни. Много деца вече проведоха рождените си дни тук“, уточни още Киричек.
  • Много важно за клуба е и взаимодействието с бизнеса. „Искаме тук да създадем платформа, с помощта на която компаниите да се развиват, да направим Ботев площадка за взаимодействие с бизнеса“, каза още Киричек.
  • През изминалата година започна и издаването на клубни карти. Алексей Киричек обясни, че целта им не е да се събират пари, а привържениците да получат максимална изгода от общуването с Ботев и партньорите на тима, да се възползват от намаления и бонуси, да реализират съвместни инициативи. За собствениците на детски карти може да се организират и големи събития. „За нас тази карта е инструмент за взаимодействие с феновете, а не инструмент за получаване на пари за издръжката на клуба“, категоричен е Киричек.
  • Относно Ботев биткойните, Киричек обясни, че клубът иска да е пръв в това отношение не само в България. Според него биткойн технологията има бъдеще и ще направи всичко възможно да помага на бизнеса да опознае биткойните и възможностите, които те предлагат.
  • Ще се работи и за развитие на социалните дейности. „Искаме стадионът да стане безопасен, за да може всички да са сигурни, че посещението на футболен мач на Ботев е сигурно. „Семейства, идвайте с децата си, заемайки местата си и се наслаждавайте на футбола“, призова Киричек.
  • Ботев провежда и съвместни инициативи с благотворителната фондация „Нощ на ангелите“, чието лого стои на фланелките на Ботев.
  • Ще продължи и взаимодействието с учбните заведения и с детските градини. „Имаме договор с радио и ще можем да озвучаваме тези инициативи“, уточни Киричек.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *