Издателство „Летера“ кани пловдивчани на четири „Духовни маршрути в Пловдив 2024“

Издателство „Летера“ кани пловдивчани на четири „Духовни маршрути в Пловдив 2024“

Издателство „Летера“ кани пловдивчани и гости на града на следващите четири „Духовни маршрути в Пловдив 2024“, които ще се проведат през месеците септември и октомври.

Проектът е финансиран от Община Пловдив по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“ и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Първият маршрут е посветен на Национални есенни изложби Пловдив 2024 г. Ще се проведе на 14.09.2024 г., събота, от 11:00 ч., със сборен пункт в Стария град, Балабановата къща.  Водач в това духовно пътешествие  ще е проф. д-р Галина Лардева, професор по история и теория на изкуствата, декан на факултет „Изобразителни изкуства“ АМТИИ – Пловдив, артистичен директор на Националните есенни изложби от 2013 г., автор на кураторски проекти и изкуствоведски изследвания. Маршрутът ще представи по традиция тазгодишното издание на Националните есенни изложби, които показват девет автори в дворовете и къщите на Стария град – Балабанова къща, къща Хиндлиян и Постоянна експозиция Мексиканско изкуство.

Участниците в маршрута ще имат възможност да се запознаят с творчеството на Петринел Гочев (рисунка и пластика), Цочо Бояджиев (фотография), Станимир Генов (живопис), Гергана Табакова (живопис), Лилияна Александрова (акварел и рисунка), Камен Цветков (скулптура), Гита Маркова ( художествено стъкло), Горан Тричковски (графика), Снежана Симеонова (скулптура).

Входът е свободен!

Вторият маршрут е на тема „Видни пловдивски художници“ и ще се проведе на 21.09.2024 г., събота, 11:00 ч., сборен пункт: пред паметника на Цанко Лавренов. Водач отново е проф. д-р Галина Лардева. Третият маршрут носи заглавие „Град Пловдив в българската литература I“. На 29.09.2024 г., неделя, 10:30 ч., със сборен пункт -Седмият хълм, водач в пътешествието ще е доц. д-р Младен Влашки. Той ще представи четвъртия маршрут „Град Пловдив в българската литература II“ на 06.10.2024 г., неделя, 10:30 ч., със сборен пункт на улица „Иван Вазов“ пред южните стълби на НБ „Иван Вазов“.

Очаквайте подробности!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *