Ивайло Старибратов ще е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив

Ивайло Старибратов ще е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив

След продължителни спекулации в публичното пространство в крайна сметка кандидатът за кмет в Пловдив на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще бъде проф. Ивайло Старибратов. Новината съобщи издателят и народен представител Манол Пейков, който също се бореше за кметската номинация, но отстъпи лидерското място и благодари за подкрепата.

„Важно е да си дадете сметка, че – макар отстрани да изглеждаме като (почти) монолитна политическа сила – ПП-ДБ е сложна коалиция, състояща се от четири големи и две малки партии. Обединява ни общата ни цел да превърнем България в по-добро и по-справедливо място за живот. Преговорите с нашите коалиционни партньори за това кои кандидати да издигнем на местните избори бяха дълги, тежки и напоителни. Това беше една напълно естествена (и здравословна, бих казал) борба на визии, на гледни точки, на характери, на амбиции (да, амбицията определено може да бъде и нещо полезно за един политик – особено когато е посветена на общото благо)“, пише Пейков в своя публикация в социалните мрежи.

Той подчертава, че неговата формация „Да, България“ твърдо е подкрепяла кандидатурата му до последно. „Уви, не успяхме да убедим колегите си от коалицията (някои от които ме познават малко едностранчиво – преди всичко в светлината на парламентарното ми „биткаджийство“), че към настоящия момент именно моята кандидатура би била най-удачното решение за явяване на кметските избори в Пловдив“, казва Пейков.   От друга страна депутатът описва колегата си проф. Старибратов като „човек с добра репутация и солидна биография, чиято удивителна семейна история е свързана с Пловдив от повече от две столетия“.

Пейков коментира още: „Не зная дали проф. Старибратов има по-добри шансове от мен да стигне до балотаж и да спечели кметското място. … В новия си коалиционен формат, ПП-ДБ има напълно реален шанс да вкара в новия общински съвет от три до четири пъти повече съветници (между 12 и 16 души). Което наистина би могло да промени играта на пловдивски терен – и да врътне кранчето на огромна част от отявлените корупционни течове, характерни за настоящото управление“, пише още Пейков.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *