Хълм Бунарджика събира малчуганите преди началото на учебната година

Хълм Бунарджика събира малчуганите преди началото на учебната година

Броени дни преди първия учебен ден, алеята пред паметника на Васил Левски на хълм Бунарджик ще се превърне в притегателен пункт за деца от 3 до 16- годишна възраст и техните родители.  На 14-ти септември фестивал “С  деца на тепе ще представи разнообразна програма, насочена към образованието, културата, спорта и забавленията. Събитието е безплатно за всички посетители и има за цел да създаде приобщаваща и разнообразна среда за цялото семейство, която насърчава любопитството, креативността и чувството за социална отговорност у децата.

Фестивалът привлича жители и гости на града с няколко атрактивни елемента:

  • Изложение на услуги и продукти, насочени към развитието на децата: участниците ще предложат образователни, иновативни и интерактивни активности и игри, които децата да тестват и опознаят на живо; открити уроци по английски език ще демонстрират, че ученето на чужд език е лесно и забавно; работилници за изкуство и занаяти ще провокират детското творчество
  • Музикална и културна програма от сцена: богатата сценична програма ще стартира в 10:00 ч, като включва разнообразни изяви на млади изпълнители и артисти: танцови изпълнения, музика от различни жанрове, театрални скечове
  • Демонстрации на спортни дейности от пловдивски клубове и школи: бойни изкуства, футбол, йога, художествена гимнастика, кану-каяк
  • Зона “Вкусно тепе”, в която малки и големи ще могат да се насладят на здравословни лакомства и напитки.

Събитието насърчава участието и ангажираността на младите посетители в различни зелени дейности. Децата ще имат възможност да се включат в тематични работилници за рециклиране и опазване на природата,  осъзнаване на необходимостта от устойчив начин на живот. Като част от интерактивните занимания родители и деца ще имат възможност да изрисуват сами асфалтови игри, като за целта ще използват специални устойчиви бои и шаблони на различни игри като дама, туистър, морски шах и др. Това не само ще осигури забавно и креативно занимание за децата, но и ще насърчи работата в екип между родители и деца, докато създават сами пространства за игра в градска среда.

Другият основен социален  елемент на фестивала тази година засяга ранното детско развитие, грижата за децата в нужда и риск, както и важността от неформално образование. Фондация “С деца на тепе”, организатор на фестивала, Фондация “За нашите деца”, Сдружение “Паралелен свят” и Общинско предприятие “Младежки център-Пловдив” си подават ръка, за да дадат обща платформа за каузите, върху които работят.  Посетителите на фестивала  ще имат възможност да се срещнат лично с хората зад организациите, да научат от първо лице за дейностите им и да обменят идеи за бъдеща подкрепа.

Повече за фестивала:

Фестивал „С деца на тепе“ е уникално събитие, което съчетава образование, култура, спорт и забавление в рамките на един ден. Той предоставя възможност на семейства с деца на възраст между 3 и 16 години да участват в различни дейности, които насърчават тяхното интелектуално, творческо и физическо развитие. Фестивалът има за цел да вдъхнови младите умове, като същевременно ангажира активно родителите в процеса.

За трите си предишни издания фестивалът привлече над 10 000 посетители и даде поле за изява средно на 30 изложителя във всяко издание. Богатата артистична програма традиционно включва разнообразен набор от работилници, спортни дейности, артистични представления и демонстрации.

Фестивал “С деца на тепе” 2024 се осъществява с подкрепата на Фондация “Пловдив 2019”

Партньор на събитието е Община Пловдив, Район Централен.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *