Главчев смени Калин Стоянов: Ще има ли правителство?

Главчев смени Калин Стоянов: Ще има ли правителство?

Димитър Главчев предложи мястото на Калин Стоянов като вътрешен министър да бъде поето от Атанас Илков. Още при връчването на мандата Румен Радев обясни, че ако кабинетът „Главчев 2“ отговаря на основното изискване към такъв кабинет – да осигури честни избори, той ще подпише указа веднага, за да може правителството да се закълне пре Народното събрание, а изборите да се проведат на 27 октомври.

След преложения състав от Димитър Главче Румен Радев заяви, че още утре сутринта ще издаде указа за назначаването на служебното правителство и очаква същия ден то да се закълне.

Президентът съобщи, че утре ще издаде и указа за провеждането на предсрочни избори на 27 октомври.

В състава на новата служебна власт са направени три промени. Сменени са министърът на вътрешните работи, на външните работи и на транспорта.

Този път Главчев няма да бъде едновременно външен министър и премиер. Той предлага за дипломат № 1 Иван Кондов. Промени има в министерство на транспорта, където министър вместо Георги Гвоздейков ще бъде Красимира Стоянова, както и в министерство на земеделието, където министър на мястото на Кирил Вътев ще бъде Георги Тахов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *