Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов гостува в училище “Пенчо Славейков” по покана на директора на училището Екатерина Делинова.  Поводът бе призванието „Екоучилище“, което учебното заведение спечели по Международна програма „Екоучилища“,

Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

Българско Движение „Син флаг“ признава училището за еко, защото е изпълнило седемте стъпки от условията на програмата. Пестене на енергия, вода, озеленяване на тревните площи и разделно събиране на отпадъци са част от целите, които училището си е поставило и изпълнило.Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

Кметството на район „Източен“ подкрепи тази инициатива, като осигури огромен шишеяд, в който се събират пластмасови бутилки. Емил Русинов, директорът на учебното заведение и децата тържествено издигнаха флага, съпроводен от Еко-комитета на училището, в който влизат ученици, учители, родители, служители и партньори.Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

Паралелно с това знаково събитие, Емил Русинов уважи музикалната програма по случай завършването на учебната година за част от учениците и „Ден на отворените врати“. В училището се обучават ученици в три специалности – „Шивачество“, „Производство на мебели“ и „Шлосерство“. Кметът разгледа специализираните кабинети с изложените в тях изделия и за трите направления.Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

„Щастлив съм да съм част от това знаково събитие за училището. Развитието на зелената екосистема е важно за по-добрия начин на живот и опазване на околната среда. Това високо световно призвание „Екоучилище“  е за пример сред пловдивските училища“, каза Русинов.Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

ОУ „Пенчо Славейков “ става част от световната мрежа на Екоучилищата, която включва 59 000 учебни заведения, в над 75 страни от цял свят. Събитието приключи с богата музикална програма с традиционни народни танци и песни изпълнени от учениците.Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *