"Един от най-злите хора на нашето време": Мария Бакалова с остри думи за Доналд Тръмп

"Един от най-злите хора на нашето време": Мария Бакалова с остри думи за Доналд Тръмп

„Един от най-злите хора на нашето време“, така определи бившия американски президент Доналд Тръмп известната актриса Мария Бакалова в интервю за британския вестник „Гардиън“. Младата българка споделя това в разговор за подготовката си за ролята на Ивана Тръмп в новия биографичен филм „Стажантът“. Той разглежда живота на Доналд Тръмп през 70-те и 80-те години на XX век и бизнеса, който развива с недвижими имоти.

Когато получава предложението за ролята, Бакалова е в Ню Йорк за други снимки и използва почивния си ден, за да се потопи в образа на Ивана. Тя прекарва вечерта в разглеждане на снимки от 70-те и 80-те години, за да пресъздаде стила на първата съпруга на Тръмп, който се отличава с тежък грим и елегантни тоалети, предаде bTV.

„Трябваше да разбера не само външния облик, но и вътрешния свят на Ивана“, споделя Бакалова, която обсъжда с режисьора Али Абаси приликите в произхода им от посткомунистически страни. Тя подчертава колко е ценно, че Абаси е избрал източноевропейска актриса за ролята, вместо стереотипни образи като мафиоти или второстепенни персонажи.

„Това, което мисля, че е важно, е че Абаси даде шанс на източноевропейка да се бори за ролята на Ивана Тръмп. Да има възможност, а не просто да играе проститутка или луд руски учен, мафиот, или някой на заден план с няколко реплики“, каза Мария за предложението на Али Абаси.

Ролята на Ивана е значима за Бакалова след пробива ѝ в „Борат 2“, за който беше номинирана за „Оскар“. Сюжетът на „Стажантът“ се съсредоточава върху напрежението и борбата за власт между Ивана и Доналд, като включва сцени, които разкриват тъмните страни на връзката им. В живота Тръмп винаги е отричал обвиненията, че е изнасилил съпругата си, която почина през 2022 г. Сцената с изнасилването обаче е включена във филма на Абаси.

Въпреки че не се стреми да демонизира Тръмп, Бакалова смята, че е важно историята да бъде предадена такава, каквато е.  „Смятам ли, че е важно това да излезе наяве? Мисля ли, че това е решаваща сцена за двамата герои? Да, защото виждаме как някой напълно отхвърля човека, който го е изградил в много отношения, който е родил децата му“, споделя тя.

Според нея не е от значение дали филмът „очовечава“ образа на Тръмп. „Когато се задълбочиш в природата на едно човешко същество, то винаги има добри и лоши страни. Винаги има решения, които взема въз основа на обстоятелствата, хората, с които се обгражда, които променят гледната му точка. Мисля че трябва да се отдръпнем от идеята да демонизираме хората или да създаваме идоли, защото хората са сложни същества“, казва актрисата.

Публикувай коментар

1 Comments

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *