Джевдет Чакъров: Допуснахме утвърждаването на модела "Пеевски", държавата е превзета

Джевдет Чакъров: Допуснахме утвърждаването на модела "Пеевски", държавата е превзета

„ДПС ще участва в изборите под формата на „Алианс за права и свободи“. Пред ЦИК се явихме ние, но след като бяхме възпрепятствани от кръга около Делян Пеевски, впоследствие абсолютно ненормално се извърши регистрация едновременно“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на ДПС и кандидат за депутат от „Алианс за права и свободи“ Джевдет Чакъров.

„Електронна регистрация никъде няма – нито в указанията на ЦИК, нито в Изборния кодекс. Това е едно грубо нарушение. На автентичното ДПС ни беше откраднато правото за регистрация, а впоследствие и името“, заяви Чакъров.

Той каза, че Джейхан Ибрямов и други членове на партията са подложени на репресия. Заяви още, че няма съмнения Ибрямов да е виновен за нещо. Според него става въпрос за постановка. „Звънях на служебния премиер, на министъра на вътрешните работи, исках контакт с главния прокурор, звънях в президентството – отникъде нямаше отговор. В момента виждаме една превзета държава. Затова питаме къде е държавата“, каза още Джевдет Чакъров.

По думите му основно обект на репресии и заплахи са хора, които са от автентичното ДПС – в момента от „Алианс за права и свободи“. Хората, които подкрепят почетния председател Ахмед Доган. Той даде пример от днес, при който кметът на община Дулово Невхис Мустафа е заплашван и привикван в полицията. „Защо точно сега? Ако допуснем, че има основание към тях да има някакво правоприлагане, защо това не е ставало във времето?“, попита Джевдет Чакъров.

Той призова всички институции да заработят и заяви, че трябва да има върховенство на закона за всички ни и там, където наистина има основание, да се процедира, а не да се прави само в предизборна ситуация, целенасочено и срещу определен политически субект. „Допуснахме утвърждаването на модела „Пеевски“, допълни Джевдет Чакъров.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *