Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив, дойдоха и 20 пожарни от Турция

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив, дойдоха и 20 пожарни от Турция

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Това съобщи председателят на борда на директорите на летището Дойчин Ангелов.

Вчера служебният премиер Димитър Главчев, който посети Стара Загора заради пожара край града, обяви, че за справяне със ситуацията с пламъците в страната са задействани всички възможни механизми, включително и към Европейския съюз.

„Имаме уверение от Чехия, от Румъния казват, че имат готовност“, коментира той. По думите на главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, който посети пожара край ямболското село Воден, хеликоптерите от Чехия няма да се включат днес в борбата с огъня. Причината е, че полетите им се извършват в светлата част на денонощието, пише БТА.

Дойде и помощ от Турция

Помощта от Турция за пожарите е пристигнала, съобщиха от МВР. Става дума за около 20 пожарни екипа и техника. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще ги посрещне в Странджа.

„20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция в отговор на изпратената молба за съдействие в борбата с пожарите. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посрещне екипите в Странджа, след което ще бъдат пренасочени към вътрешността на страната, където е необходима допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия“, написа Димитър Главчев в своята Фейсбук страница. Той съобщи, че утре ще пристигнат и двата турски хеликоптера, като своевременно ще бъдат направени разчети за летателните им планове.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *