Душан Керкез след мача с Марибор: На този стадион са отпадали по-големи отбори от нас

Душан Керкез след мача с Марибор: На този стадион са отпадали по-големи отбори от нас

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез остана доволен от отстраняването на „Марибор“ и продължаването във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Там „канарчетата“ срещат гръцкия „Панатинайкос“.

„Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне, което показаха, за да продължим в следващия кръг. Нашите феновете направиха страхотна атмосфера и този успех е за тях. Мисля, че дори „Марибор“ да беше продължил, щеше да е заслужено, защото те играха добре. Знаем, че на този стадион са отпадали по-големи отбори и не са успявали да продължат към следващия етап“, коментира след срещата Керкез.

Още: Силен Ботев отстрани Марибор, чака Панатинайкос в Лига Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

„Имаме много футболисти, които за първи път играят подобни мачове. Този футбол е по-бърз, отколкото в българското първенство. Дадох увереност на играчите, че те могат да се справят. В първите 20 минути от втората част играхме много добре и вкарахме два гола. След това е нормално да се стигне до финалните минути, в които „Марибор“ ни притисна. Те нямаха какво да губят. Мисля, че и в двата мача имаше нещо, което ни липсваше, но заслужавахме да продължим“, каза още наставникът на „Ботев“.

„Стигаме до още два мача в следващия кръг. Ще играем срещу един голям клуб, срещу който няма какво да губим. Ще дадем максимума от себе си и ще се опитаме да покажем най-добрия си футбол. Ние имаме да свършим още много работа. Имаме добър състав, но не можем да летим“, коментира Керкез следващия съперник – Панатинайкос.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *