След първата копка: Югоизточният обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града (СНИМКИ)

След първата копка: Югоизточният обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града (СНИМКИ)

Доизграждането на югоизточния обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града. Това заяви инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на символичната първа копка за стартиране на обекта. В събитието участваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, областният управител проф. д-р Христина Янчева, представители на строителите, строителния надзор и местната власт.След първата копка: Югоизточният обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града (СНИМКИ)

Гости на събитието бяха и представители от Международната пътна федерация (IRF). Експертите са в Пловдив за регионалния конгрес на организацията на тема „Европа и Централна Азия“ и на XVII-та Национална конференция по транспортна инфраструктура, които се провеждат в периода 24-27 септември т. г. в областния град. От 2017 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ е член на международната организация и е партньор на форума. За първи път събитие на IRF от подобен ранг се провежда в България.След първата копка: Югоизточният обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града (СНИМКИ)

Трасето от югоизточния обход на Пловдив, което е продължение на път II-56 в участъка от пътен възел Скобелева майка при 98-ми км до изграденото кръгово кръстовище на 14-ти км от път II-86 и Асеновградско шосе, е с дължина приблизително 5 км. „С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от областния град“, каза още инж. Вълчев. Инвестицията е за над 41 млн. лв. и средствата са от републиканския бюджет. Изпълнител на проекта е „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД, а срокът за реализация 18 месеца.След първата копка: Югоизточният обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града (СНИМКИ)

Инж. Вълчев пожела на строители спорна работа, да спазват сроковете и да не правят компромис с качеството, като увери, че контролът ще е стриктен както от строителния надзор, така и от Агенция. Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и АМ „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи натовареното движение в град Пловдив.След първата копка: Югоизточният обход на Пловдив ще изведе транзитния трафик извън града (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *