Добра новина: Възстановиха въжения мост над река Първенецка (СНИМКИ)

Добра новина: Възстановиха въжения мост над река Първенецка (СНИМКИ)

Опожареният въжен мост над река “Първенецка”, известна още като “Дерменката”, вече е напълно възстановен и готов за експлоатация. Това съобщи заместник-кметът на район „Западен“ в Пловдив Димитър Караилиев.

С помощта на отдел Строително ремонтни дейности на спортната инфраструктура към ОП “Жилфонд” са подменени изцяло изгорелите и компрометирани носещи греди и дъсчената настилка, след това бяха импрегнирани, за да се увеличи животът им и намали негативното влияние от атмосферните условия върху дървения материал. Прегледани и поправени са и металните носещи елементи и въжета, които след това са пребоядисани.Добра новина: Възстановиха въжения мост над река Първенецка (СНИМКИ)

„Огромни благодарности към хората, които са се погрижили. Уверих се лично, че мостът е придобил предишния си вид и здравина. Пожелавам на всички приятно ползване на съоръжението, в любимата на всички местност, пазете го и разбира се бъдете внимателни. Надявам се никога повече да няма подобни бедствия!“, написа на профила си във Facebook Димитър Караилиев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *