Делян Пеевски: Ако Калин Стоянов бъде уволнен, каня го за водач на листа

Делян Пеевски: Ако Калин Стоянов бъде уволнен, каня го за водач на листа

Ако Калин Стоянов бъде уволнен по най-несправедлив начин заради лъжи и измислици на „Бандата на Кешовете“, аз лично ще го поканя да стане водач на моя листа на моята партия. Това каза Делян Пеевски пред журналисти.

„Този министър си върши работата изключително професионално, изборите бяха проведени много добре. Всички международни организации нямат коментари, не знам защо сега се сетиха колегите“, каза още той.

По думите на Пеевски той попитал Кирил Петков в какво точно обвинява Калин Стоянов. „Ако той фалшиво е обвиняван, че е мой човек; ако мистър кеш Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай; ако бъде уволнен по най-несправедлив начин заради лъжи и измислици – обявявам, че ще го поканя да бъде водач на моята листа на моята партия“, каза още той.

Той определи действията на президента Румен Радев като погазване на Конституцията. „Тази ситуация трябваше вчера да бъде решена. Той безвъзвратно наруши Конституцията. Българският политически елит не реагира. Той прегази Конституцията и отправя България право към Москва“, смята Пеевски.

По повод днешното събиране на ДПС в Росенец, Пеевски определи срещата като нелегитимна. „Аз знам колко души ще отидат там, защото знам кои са дерибеите. Това, което се случва там, е голяма измама, която винаги ще бъде оспорена от мен“, каза той.

Пеевски допълни, че почетният председател на ДПС има правомощия, но не и да сваля доверието си от него самия. „В мига, в който почетният председател и другият председател се опитаха да откраднат марката ДПС, те загубиха своята стойност, защото са нелегитимни и двамата“, каза още той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *