Да помогнем на Давид да оздравее

Да помогнем на Давид да оздравее

13-годишно момче се нуждае от нашата помощ, за да оздравее. В момента Давид преминава през редица изследвания, които трябва да уточнят диагнозата му и да се назначи точното лечение.

Вижте разказа на неговата майка:

Казвам се Александра Цанкова от гр. Ямбол и съм майка на Давид. Той е прекрасен младеж на 13г, винаги знае как да те накара да се усмихнеш, ценен приятел и най-добрия брат на света. За нещастие, прекрасното ни семейство беше разтърсено от съмненията на лекарите – лимфом (рак на лимфната система).

Всичко започна на 23 юли, когато Дави се оплака от болки в коленете.Прегледи при ортопеди не откриха нищо.След изписан и приет антибиотик, сина ми получи обрив и синини по цялото тяло,както и огромен лимфен възел на ингвинална гънка.Това беше и причината да стигнем до детско онкоотделение в Пловдив,където след изследвания,лекарите ни съобщиха че се съмняват за лимфом на Ходжкин (рак на лимфната система).

Може да си представите страха и ужаса, които ни връхлетяха. Последва неправилно взета биопсия, която наложи второ мнение в Германия. Отговорът от там също беше с неясна диагноза, но се уточнява за лимфом. Времето, което изгубихме в очакване на ясна и точна диагноза, както и влошаването на Давид ни принуди да потърсим адекватно мнение в Турция. След консултация с болница Аджибадем, Маслак в Истанбул, събрахме лични средства и на 11.09,Давид беше приет.

След ЯМР се откриха още много лимфни възли и в корема.Съобщиха ни,че може да се касае и за левкемия, но биопсията от коремната кухина и пробата от костен мозък ще покаже. За момента не можем да кажем точна оферта, защото предстоят много важни и скъпи изследвания, непосилни за семейството ни. Затова отправяме зов към всички добри и сърцати хора, като ви молим да ни подадете ръка в този ужасно труден за всеки родител момент. Знаем, че пътят няма да е лек, но всяка битка с нещастието се води с най-силните оръжия на душата – вяра и надежда.

Новина от семейството на Давид за диагнозата: Здравейте добри хора. На 17.09 ни съобщиха окончателна диагноза – Лимфом на Ходжкин (рак на лимфната система) Вече знаем срещу какво ще се борим и ви молим да продължавате да ни подкрепяте,за да успее Давид да води нормален живот.

Молим те да подкрепиш каузата за Давид с дарение тук:

⭕️ Надежда за Давид ⭕️

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *