„Чистота“: Възползвайте се от безплатните услуги на общината за предаване на едрогабаритни отпадъци

„Чистота“: Възползвайте се от безплатните услуги на общината за предаване на едрогабаритни отпадъци

ОП „Чистота“ призовава пловдивчани да се възползват от възможностите, които общината им предоставя за безвъзмездно предаване на едрогабаритни отпадъци от домакинствата – излезли от употреба мебели, матраци, дюшеци, дограма и др.

Фирмата подизпълнител КМД извършва тази безплатна услуга в районите „Централен“, „Източен“, „Тракия“, „Северен“ и „Западен“. Желаещите  да се освободят от ненужните обемни вещи трябва предварително да се обадят на тел. 0884/570 160 или на 032/660 600. Заявки се приемат от 8:00  до 16:00 часа в дните от понеделник до петък, а в периода от 9:00 до 15:00 ч. екип извозва изнесените на съответния адрес отпадъци  до разкритите във всеки един от районите специализирани площадки, откъдето се транспортират за оползотворяване.

Целогодишно без почивен ден работи специализираната площадка в район „Южен“, която се обслужва от ОП „Чистота“ и се намира пред базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64А. Там жители от всички райони могат да предадат безвъзмездно едрогабаритни отпадъци, както и до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти.

За улеснение на пловдивчани „Чистота“ продължава да събира едрогабаритни отпадъци и по кварталите.  За да не се образуват обаче нерегламентирани сметища, гражданите трябва да се съобразят с графика, който всяка седмица се публикува в сайтовете на предприятието и общината, както и в повечето пловдивски електронни медии.

За да се постигнат по-добри резултати, от „Чистота“ приканва хората, които искат да се освободят от непотребна покъщнина, предварително да заявят това на тел. 032/675 817. Ще им бъде оказано пълно съдействие.

Същевременно от предприятието предупреждават, че всички нарушители на общинските наредби за управление на отпадъците и опазване на околната среда подлежат на санкции. След засиления през последните месеци контрол срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци вече има десетки глобени.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *