Честваме 187-та годишнина от рождението на Васил Левски

Честваме 187-та годишнина от рождението на Васил Левски

С поклонение, тържествено слово и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 18 юли 2024 г., четвъртък, от 10.00 часа, в Пловдив ще бъде почетена 187-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Слово ще произнесе Атанаска Колева – старши учител по „История и цивилизации“ в Математическа гимназия  „Академик Кирил Попов“ – Пловдив, носител на множество награди като преподавател. Подготвените от нея ученици са спечелили многобройни медали от Националната олимпиада по история и няколко Първи награди по проекта „Народните будители и аз“. Водещ на честването ще е актрисата от Драматичен театър Пловдив – Мария Генчева.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване на 187-та годишнината от рождението на Васил Левски се очаква да се включат: Народни представители от град Пловдив, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *