БСП избра временен лидер, извади депутат от групата си

БСП избра временен лидер, извади депутат от групата си

Атанас Зафиров бе избран от Националния съвет на БСП за председател на партията със 104 гласа „за“, без „против“ и с 4 „въздържали се“, предаде Actualno.com.

Във вторник Корнелия Нинова обяви, че се оттегля от лидерското място в партията. По устав след оставката на Нинова, един от заместниците й трябва да поеме партията до избора на нов председател.

След гласуването Зафиров каза, че ще бъде преход към следващото редовно ръководство, както и че поема по път към помирение. Националният съвет ще насрочи и пълен цикъл отчети и избори в партията,  както и ще определи периода, в който ще се проведе прекият избор за нов председател.

Други важни решения

Националният съвет на БСП реши Калоян Методиев, избран от соцлистата в 25-ти МИР, да не се включва в състава на парламентарната група в следващия парламент. Това означава, че групата вместо от 19, ще се състои от 18 депутати.

Междувременно Националният съвет предложи групата на БСП в 50-ото Народно събрание да оглави не Свиленски, а Борислав Гуцанов. Остава предложението Драгомир Стойнев да бъде предложен за заместник-председател на парламента.

Ръководният орган на партията реши още БСП да бъде опозиция в следващия парламент и потвърждава позицията си да не подкрепя правителство на ГЕРБ и ДПС.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *