Ботев разгроми Берое, Бароан с хеттрик (ВИДЕО)

Ботев разгроми Берое, Бароан с хеттрик (ВИДЕО)

Ботев Пловдив разби с 4:1 „Берое“ в мач от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона на „канарчетата“. Три гола за домакините отбеляза Антоан Бароан.

В 4-тата минута Фаустас Степонавичус от домакините проби през центъра и стреля опасно по земя, но топката излезе в аут. В 12-ата минута се стигна до разправия на терена след груб фаул на защитник на гостите. Реферът Ивелин Пенчев успя да овладее ситуацията. В 18-ата минута Жорди Говеа от заралии центрира, топката попадна във Вини Трибуле, който засече коженото кълбо, но то излезе в аут. Четири минути по-късно Константинос Балоянис подаде от корнер, съотборникът му Фаустас Степонавичус отправи удар с глава, но право в ръцете на противниковия вратар. Домакините поведоха в резултата в 35-ата минута. Тогава Антоан Бароан реализира дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу него на Божидар Пенчев. Съдията Ивелин Занев посочи бялата топка след консултация със системата ВАР. Старозагорци реагираха  и организираха няколко опасни атаки. При една от тях в 45-ата минута Сантиаго Годой улучи гредата на вратата на „жълто-черните“.

„Канарчетата“ започнаха отлично второто полувреме. В 47-ата минута Антоан Бароан видя, че вратарят на съперника Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и майсторско изпълнение го прехвърли за 2:0. Пет минути по-късно Джани Политано от „Берое“ подаде на съотборника си Вини Трубале, който обаче стреля неточно. В 64-ата минута вратарят на гостите Хуан Лунгарсо получи директен червен картон за игра с ръка извън наказателно поле. Треньорското ръководство на старозагорци пусна в игра резервата му Родриго Ачинели, който зае мястото на Франко Минго.

В 70-ата минута Антоан Бароан покачи на 3:0 с третия си гол, реализирайки втората дузпа в мача, отсъдена за игра с ръка на Енцо Ойос в наказателното поле. В 85-ото минута Джани Политано намали на 3:1. Две минути по-късно Ивелин Попов фиксира крайното 4:1 след впечатляваща атака.

Това бе и най-изразителният успех на „канарчетата“ след реновирането на стадион „Христо Ботев“. С победата Ботев е на 11-то място с 12 точки в актива си. Берое пък е осми с 14. В следващия мач на 8 октомври „жълто-черните“ гостуват на ЦСКА 1948.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *