Ботев Пловдив загуби от Арда в последния мач от сезона (ВИДЕО)

Ботев Пловдив загуби от Арда в последния мач от сезона (ВИДЕО)

Отборът на Арда Кърджали завърши сезона с победа, след като играчите на Николай Киров надделяха с минималното 1:0 при гостуването си на носителя на Купата на България Ботев Пловдив в последен мач от втората четворка в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Тонислав Йорданов в 37-ата минута.

Въпреки успеха, тимът от Кърджали остава извън битката за евротурнирите, тъй като в другия двубой от тази група ЦСКА 1948 победи Славия и си гарантира седмото място в крайното класиране, което дава право на участие в баража за класиране в турнира Лига на конференциите. Там футболистите на Валентин Илиев ще срещнат тима на ЦСКА-София. „Канарчетата“ пък приключват сезона на девето място в подреждането с 45 точки.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“, който бе последен за Лъчезар Балтанов за първия тим на „жълто-черните“, стартира по-силно за домакините, които още в третата минута пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Димитър Папазов напредна с индивидуален пробив в противниковата половина и изведе Мартин Секулич зад защитата на Арда, но хърватинът се засуети и ударът му бе отразен от Анатолий Господинов, а при последвалата добавка от Бисер Бонев Принц Окезие изчисти пред голлинията.

В 14-ата минута гостите организираха бърза контраатака, на върха на която се озова Станислав Иванов. Бившият футболист на Левски финтира защитник на Ботев в наказателното поле и падна в опит да спечели дузпа, но главният съдия Васимир Ел-Хатиб му показа жълт картон за симулация.

В 20-ата минута Мартин Секулич стреля коварно от пряк свободен удар, но Господинов внимаваше и спаси.

В 37-ата минута Арда поведе в резултата. Деян Лозев центрира от десния фланг към Тонислав Йорданов, който бе изпуснат от защитата на „канарчетата“ и от близка дистанция реализира с глава за 1:0. При този резултат дойде и почивката.

Втората част започна с точен изстрел на Лъчезар Котев, който обаче не затрудни Стефан Смъркалев. Последваха минута, в които и двата тима трудно стигаха до интересни ситуации пред противниковата врата.

В 70-ата минута „канарчетата“ разгърнаха бърза контраатака отдясно, където Янис Карабельов получи и пусна успореден пас към резервата Кинтунту, но нападателят на Ботев се размина с топката и не успя да нанесе удар.

В 86-ата минута капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов, който изигра последния си мач за първия тим на „жълто-черните“, бе заменен, като футболистите и на двата отбора му направиха шпалир и го изпратиха с аплодисменти.

В добавеното време на срещата Борислав Цонев можеше да направи успеха на своя тим по-убедителен, след като стреля силно от далечно разстояние, но Стефан Смъркалев реагира и спаси.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *