Ботев Пловдив е с Купата на България след голов трилър срещу Лудогорец (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ботев Пловдив е с Купата на България след голов трилър срещу Лудогорец (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ботев Пловдив спечели Купата на България след инфарктна победа срещу шампиона Лудогорец. „Жълто-черните“ победихха с 3:2 тимът от Разград в истинско голово шоу.

За да бъде драмата още по-пълна звездата на разградчани Руан Круз изтърва дузпа в 100-ата минута на мача. Всичко това се случи пред погледа на собствениците на „Лудогорец“ – братята Кирил и Георги Домусчиев.

Ботев откри резултата още в 4-ата мин. Тогава след центриране от корнер Антоан Конте засече и не остави шанс на стража на разградчани Дамян Христов. 4 мин по-късно Квадво Дуа изравни с хубав удар в наказателното поле. В края на първата част обаче пловдивчани отново излязоха напред в резултата. Мартин Секулич бе изведен сам срещу Христов и не сбърка. В опит да спаси гола обаче стражът на Лудогорец удари главата си в коляното на Секулич и в крайна сметка бе заменен от Пламен Пепеляшев, а на почивката бе откаран с линейка в болница.

Ботев Пловдив е с Купата на България след голов трилър срещу Лудогорец (СНИМКИ и ВИДЕО)

След близо час игра „Ботев“ поведе с 3:1. Уме Емануел завърши отлична контраатака и хвърли в екстаз хилядите фенове на пловдивчани по трибуните, част от които нахлуха на пистата.

Руан Круз намали в 71-ата мин. Една от звездите на „Лудогорец“ засече ниско центриране по земя от капитана на разградчани Антон Недялков. Дълбоко в добавеното време „Лудогорец“ получи дузпа. Съдията Драгомир Драганов бе извикан от ВАР реферите, за да прегледа ситуация в наказателното поле. Зад топката застана Круз, който обаче стреля в аут и донесе луда радост на над 10 000 бултраси, изпълнили Националния стадион „Васил Левски“.

За пловдивчани това е четвърта купа в историята им. Това означава, че класираният на 4-то място в шампионата няма да играе в европейските клубни турнири. За тази позиция в момента се борят отборите на Левски и Локомотив Пловдив. Нещо повече – третият ще трябва да заслужи мястото си в Европа след бараж, като това ще е или ЦСКА, или Черно море.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *