Ботев и Локомотив не се победиха в драматичен мач в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ботев и Локомотив не се победиха в драматичен мач в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ботев и Локомотив не се победиха в 119-то издание на Битката за Пловдив. Двата отбора завършиха 2:2 в атрактивен мач на стадион „Христо Ботев“.

В 12-ата минута се стигна до първия голям пропуск. Мартин Луков запази самообладание и отрази удара от близка дистанция на Никола Илиев.Ботев и Локомотив не се победиха в драматичен мач в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

След само 5 минути обаче, Илиев успя да се реваншира с чудесни индивидуални качества в наказателното поле. Той финтира двама от Локомотив и прати топката в десния ъгъл на опразнената от Луков врата за 1:0.

До края на първата част се стигна до опасни нарушения и в двете посоки, но Георги Кабаков не реагира. При едно от тях Христо Иванов можеше да получи втори жълт картон, след фаул срещу Минков, но съдията дори не отсъди нарушение.

До края на полувремето Ботев пропусна още едно добро положенеие отново чрез Никола Илиев. Локомотив пък така и не успяха да отправят удар по посока вратата на Бернат.

Началните минути на второто полувреме бе за Локомотив Пловдив. Играчите на Любослав Пенев създадоха две чисти голови положения само за около 3 минути. Нтело можеше бързо да изравни след подновяването на двубоя, като излъга Бернат и стреля, но топката бе избита току преди голлинията. Минута по-късно имаше и втори шанс на Локо, но ударът премина над вратата.Ботев и Локомотив не се победиха в драматичен мач в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

В 56-та минута защитата на „канарчетата“ се пропука след пронизващо подаване на Димитър Илиев. Той изведе нападателя на стрелкова позиция и от втория опит Нтело изравни за 1:1.

Голът накара футболистите на Ботев отново да вземат инициативата в свои ръце. Укаки се възползва от груба грешка в съперниковата отбрана и след ниско центриране върна преднината от един гол за домакините.

В 76-а минута пък удар на Секулич не намери целта.Ботев и Локомотив не се победиха в драматичен мач в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

В началото на деветминутното добавено време се стигна до нелепа грешка на Бернат, която прати топката в краката на Лами. Последният вкара на опразнената врата за 2:2.

Така двата тима, които стартираха кампанията с победи, взеха по една точка – и вече са с по 4 пункта, на две точки зад лидера Левски. В следващия кръг Ботев гостува на Крумовград, а Локо домакинства на Левски.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *