Борисов: Тези избори трябва да са последни за следващите 4 години (ВИДЕО)

Борисов: Тези избори трябва да са последни за следващите 4 години (ВИДЕО)

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите 4 години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

„Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация“, заяви Борисов.

„От нас се искаше да представим правителство. ГЕРБ и СДС го желаеха и неслучайно с над 11 процента победихме“, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Борисов коментира, че са поели цялата отговорност, целия риск на управление и са поискали подкрепа от колегите си от ПП-ДБ.

„Искам да се отбележа, че месеци преди изборите ние от ГЕРБ отказахме подкрепата на ДПС и казахме, че благодарихме за подкрепата, уважаваме ги, но ние коалиция с тях няма да правим“, каза Борисов и допълни, че следващи избори ще има, въпреки че са направили всичко необходимо да ги няма.

„Колегите от ПП-ДБ да не проявяват ехидност, когато говорят за съставяне на правителство, защото те всъщност имаха едно правителство със Слави и едно с мен и когато ни няма – връщат мандат“, допълни лидерът на ГЕРБ, като припомни, че заради проблемите в ДПС сега именно ПП-ДБ са получили мандата, но са осъзнали в каква изолация са изпаднали.

„Председателите на Европейската комисия и на Европейската народна партия дойдоха в България, за да кажат, че ГЕРБ е европейската партия. Но ние не сме самозванци и не си позволяваме да се наречем, че сме единствените. Ние сме ГЕРБ – тези, които вършат работа“, каза още той.

„Пътят на партията е вдясно и нищо вдясно повече от тях не може да има. Консервативно християнство са традициите на ГЕРБ, плюс строителство, дигитализация и върховенство на закона“, категоричен бе Борисов.

На младежката академия присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, Росен Желязков, председателят на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Деница Сачева, народният представител Тервел Георгиев, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, кметът на Пловдив Костадин Димитров, Владимир Темелков, зам.-кмет на град Пловдив, кметът на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът Андрей Ковачев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *