Бойко Борисов: Всички виждат как летим към новите избори, защото няма отговорни партии

Бойко Борисов: Всички виждат как летим към новите избори, защото няма отговорни партии

„Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без да има един широк формат, не може да направим коалиция. Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи“. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Припомняме, че депутатите не успяха да изберат председател на НС и в момента са в почивка.

„Всички говориха колко трябва да бъдем отговорни. Кого да убеждавам да бъде отговорен? Всички виждат как летим към новите избори, защото няма отговорни партии“, каза той.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ-СДС няма да отстъпят от кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента. Тя не успя да събере необходимия брой гласове за поста. „Не е правилен принципът. Традицията е най-голямата партия да получи председател на парламента. Важен е принципът“, каза Борисов.

„Внимателно слушах изказванията на политическите партии и виждам доста противоречия. Едните като Денков казват, че първата политическа сила да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Нито един не си е извел поуки от това, което е станало. И ако Денков имаше малко повече чувство за самокритика, щеше да знае, че успехите, които иска да си препише, са направени повече от нас, тъй като сме по-голяма партия. И той беше лесно да бъде избран премиер, защото тогава имаше един отговорен ГЕРБ като първа политическа сила, която се съгласи във втория мандат да направи правителство. А сега има една безотговорна ПП, която иска да хвърли държавата в хаос“, заяви още Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *