Байерн Мюнхен се развихри срещу Майнц, наниза му 8 гола (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен се развихри срещу Майнц, наниза му 8 гола (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен разгроми Майнц 05 с 8:1 в мач от 25-тия кръг на Бундеслигата. Над всички в състава на баварците отново бе Хари Кейн, който вкара хеттрик, отчете се и с асистенция и счупи куп рекорди с трите си попадения.

Именно англичанинът откри с поредния си гол за сезона в 13-ата минута, а Леон Горетцка удвои в 20-ата минута за домакините. Надим Амири намали за Майнц в 31-вата минута, но отново Кейн дълбоко в добавеното време (45+7′) върна двата гола аванс за шампионите.

През втората част баварците се развихриха и вкараха пет безответни попадения на съперника си. Томас Мюлер бе точен с четвърти гол за баварците в 47-ата минута, а за пълния разгром на гостите се разписаха и Джамал Мусиала (61) и Серж Гнабри (66′). Хари Кейн пък оформи хеттрика си в 71-вата минута, а крайното 8:1 направи Леон Горетцка с втория си гол в мача (90+3′).

Така Байерн Мюнхен скъси поне временно дистанцията с Байер Леверкузен на 7 точки. „Аспирините“, обаче, имат утре мач с Волфсбург, като при победа ще си върнат преднината от 10 пункта на върха 9 кръга преди края на сезона.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *