Асеновградски художници показаха творчеството си в обща изложба (СНИМКИ)

Асеновградски художници показаха творчеството си в обща изложба (СНИМКИ)

Художници от Асеновград събраха свои творби в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в града. В подкрепа на изложбата се включиха и техни приятели – творци от Пловдив. Изложените картини и изделия излъчваха разкош, магнетичност и висок професионализъм. Асеновградски художници показаха творчеството си в обща изложба (СНИМКИ)

Любителите на изобразителното изкуство успяха да се насладят на палитра от стилни портрети, живописни пейзажи и романтични сюжети. С представените произведения, асеновградските художници оставиха отпечатък от душата си у всеки един от посетителите.Асеновградски художници показаха творчеството си в обща изложба (СНИМКИ)

Гост на откриването на изложбата беше зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров. Той приветства творците и ги поздрави за отдадеността, с която работят. Асеновградски художници показаха творчеството си в обща изложба (СНИМКИ)

„От името на кмета на общината д-р Христо Грудев и от свое име искам да благодаря на всички автори, които се включиха в тази изложба. Щастлив съм, че имаме толкова много талантливи творци в нашия град. Радвам се, че пред нас те показват част от своя собствен свят. Изкуството е начин на живот. То е борба за преодоляване на негативизма в стремежа ни за по-красив, по-спокоен, по-уютен и по-съвършен свят. Но за да се постигне всичко това, човек трябва да притежава голям талант. И тук, във вашите картини, се вижда точно това. Надявам се, че всеки посетител на изложбата наистина ще открие своя собствен свят и ще намери така нужното ни в днешно време удовлетворение и спокойствие“ – с тези думи зам.-кметът Петров се обърна към художниците и публиката.Асеновградски художници показаха творчеството си в обща изложба (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *