ЕГ "Пловдив" получи зелена светлина за преминаване към едносменен режим на обучение

ЕГ "Пловдив" получи зелена светлина за преминаване към едносменен режим на обучение

Страхотна новина за учениците от ЕГ Пловдив. Най-после училището ще може премине на едносменен режим на обучение от октомври. Ръководството на училището, начело с директора Николай Радев води дълга борба, за да може да се случи това, съобщава PlovdivNews.bg.

Ето какво съобщи Радев:

На 14.08.2023г. на сайта на МОН е публикуван проект за промяна на Наредба №10 от 2016г. на МОН, в чл.6 на която е регламентиран най-ранния възможен час за начало на учебните занятия. С радост Ви уведомявам, че в предложението за промяна е уважено искането от нашата подписка и думите „най-рано 8.00 часа“ се заменят с „най-рано 7.30 часа“. Наредбата трябва да бъде предоставена за обсъждане 30 дни, след което да бъде приета от Министерския съвет и обнародвана в Държавен вестник.

По тази причина учебните занятия за учебната 2023/2024г. ще започнат на двусменен режим, но считам, че още през месец октомври ЕГ „Пловдив“ ще премине към едносменен режим с начало 7.30ч. и продължителност на учебните часове 45 минути.

Още в края на миналата година Николай Радев обяви, че се подготвя подписка от всички родители и внасянето ѝ в Народното събрание за смяна на едно изречение в наредбата, в което трябва да пише, че може в нашето училище занятията да започват в 7:30 часа. „Това се налага, за да не съвпада с Руската гимназия, където занятията започват в 8:00“, обясни тогава той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *