4 млн. лв. дава парламентът за нови коли за депутатите

4 млн. лв. дава парламентът за нови коли за депутатите

4 млн. лева отделя Народното събрание за лизинг на нови автомобили за нуждите на парламента. Колите ще бъдат 70 броя еднакви по марка и модел и фабрично нови с дизелови или бензинови двигатели.

Лизингът ще бъде с продължителност 48 месеца. Цената за месечен наем (лизингова вноска) не може да надвишава 1190 лева, се посочва в техническите спецификации на обществената поръчка.

В началото на месеца пристигнаха новите автомобили на полицията. 20 от тях предизвикаха особен интерес заради възможността си за развиване на висока скорост. Заложената най-малка мощност беше 335 конски сили. Одобрените от МВР патрулки се оказаха още по-мощни – 374 конски сили, които се предават към четирите колела. Сега заложената минимална спецификация за парламентарните автомобили е по-ниска – 160 конски сили, предава bTV.

Колите ще бъдат седан/лифтбек – черен или сив цвят. Задвижването ще бъде 4х4. Седалките трябва да са ергономични, ел. регулируеми и с подгряване. Участникът в обществената поръчка следва да е производител или вносител, оторизиран дистрибутор/представител на предлаганите от него МПС за територията на България.

В случай, че участникът не е производител, към Техническото си предложение същият следва да представи оторизационно писмо или друг еквивалентен документ, издаден от производителя и даващ разрешение за извършване на доставката по предмета на поръчката.

За всяко от предоставените МПС се определя пробег от 140 000 км за целия период на лизинга – 48 месеца. След това Народното събрание ще върне автомобилите обратно на избрания изпълнител. Все още няма публикувани предложения.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *