23 дни кино и литература: Стартира десетото издание на „Синелибри“

23 дни кино и литература: Стартира десетото издание на „Синелибри“

Десетото юбилейно издание на „Синелибри“ поставя началото си на 10 октомври. Международният кино-литературен фестивал тази година минава под мотото „Поезия безкрай“. Един от най-големите фестивали, „Синелибри“ протича в рамките на 23 дни в абсолютно всички кина и комбинира както филмови, така и литературни премиери.

„Протича в седем града паралелно, изключително мащабен е и комбинира както кино премиери, така и литературни премиери. Ще видим близо 70 филма тази година, всички те са премиерни за България с няколко изключения“, разказа създателят и директор на фестивала Жаклин Вагенщайн пред bTV.

Фестивалът подбира богата селекция от филми, част от които ще имат премиера още преди световната си такава. В програмата освен нишови и арт ленти, има изключително популярни филми, които ще бъдат показвани по кината. „Българската публика не просто е гладна за култура, а тя оценява нашето усилие да доставим качествени кино, книги и събития. Залите са препълнени от много години насам. Смятам, че за 10 години сме се утвърдили и събитието е незаобиколимо, тъй като предлага страхотни емоции и много събития. Програмата е за всеки вкус“, каза Жаклин Вагенщайн.

Тази година българската актриса Мария Бакалова ще оглави журито заедно с много други известни холивудски актьори. А страна ни участва във фестивала и с филма „Заведи ме вкъщи“ по Михаил Вешим.

Фестивалът „Синелибри“ ще се проведе 10 октомври до 3 ноември. Пълната програма може да намерите на сайта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *